*Dit is geen webshop. Alles is verkrijgbaar in onze winkels.*
Seizoen - Woondeco - Tafelen - Onderhoud
Privacy Policy

Privacy Policy

Inhoud Privacy Policy

Wie verzamelt persoonlijke gegevens?

LOODS 3 is de beheerder van je persoonlijke gegevens. 

LOODS 3 BVBA
Lange Meire 56A, 9270 Laarne
BTW-nummer: BE 0476.831.907
Email: [email protected]

Welke persoonlijke gegevens worden verwerkt en waarom?

LOODS 3 zal enkel gegevens verzamelen die nodig zijn voor het realiseren van de doelen die LOODS 3 voorop stelt.

Bezoekersgegevens

Websitebezoek: Iedere bezoeker die op de LOODS 3-website terechtkomt, krijgt de vraag of hij/zij akkoord gaat met het opslaan van cookies voor het verbeteren van onze website. Lightspeed, het programma waarop onze website wordt gemaakt, gebruikt een eenvoudige cookie voor platformstabiliteit en om cookievoorkeuren op te slaan.

      • Kies je voor ‘Nee’ dan wordt je als gebruiker niet getrackt en worden er geen persoonsgegevens verzameld, enkel themascripts worden ingeschakeld. Dit zijn de scripts die noodzakelijk zijn voor het visueel tonen en functioneren van onze website.
      • Kies je voor ‘Ja’, dan worden persoonlijke gegevens van jou bewaard. De cookievoorkeuren van de bezoeker worden gedurende 1 jaar bewaard.

Wat zijn cookies?

Op het moment dat je een website bezoekt, plaatst een website (in dit geval LOODS 3) een klein tekstbestandje op de harde schijf van jouw computer. Dit gebeurt enkel als je akkoord gaat voor het plaatsen van cookies. Cookies verzamelen gegevens over jou, zoals het apparaat waarmee je naar onze website surft, leeftijd en of je onze website al eerder bezocht.

Winkelbezoek: Indien je onze fysieke verkooppunten bezoekt, kan u gefilmd worden door onze bewakingscamera’s. Deze opnames worden gemaakt onder eigen verwerkingsverantwoordelijkheid van het betreffende verkooppunt. Deze camerabewaking vindt plaats om misdrijven, zoals diefstal, op te sporen.

Contactopname

      • Klanten: Voor klachten, vragen en dergelijke kan je contact opnemen via e-mail ([email protected]), het algemene telefoonnummer 09/395.75.75 of het persoonlijke telefoonnummer van onze verkooppunten. De persoonlijke gegevens (zoals contactgegevens, gegevens met betrekking tot de vraag, foto’s die je doorstuurt, ...) die je aan ons doorgeeft worden verwerkt met betrekking tot de klacht of vraag.
      • Zakelijke partners: Voor het onderhouden van onze zakelijke relaties met leveranciers of andere zakenpartners, verwerken wij ook de persoonlijke gegevens. Dit omvat o.a. naam, telefoonnummer, … van hun contactpersonen alsook de inhoud van de zakelijke communicatie.

Marketing- en statistiekgegevens

      • Website: De cookiebanner die je te zien krijgt bij het bezoeken van onze website blokkeert de cookies van Google Analytics. Google Analytics is een tool die gebruik wordt voor webanalyse en zit (bij ons) geïntegreerd met Lightspeed. Onder webanalyse verstaan we onder meer je surfgedrag. Dit gebeurt via je IP-adres, waarschijnlijke locatie van consultatie, tijdstip en datum. In Google Analytics krijgt LOODS 3 ook een globaal beeld en persoonlijke informatie zoals interesses, hobby’s of productvoorkeuren te zien die je zelf kenbaar maakt, … Wie instemt met cookies of deze gegevens openbaar kenbaar maakt, geeft ons toestemming om dit te gebruiken voor marketingdoeleinden (bv: onder de vorm van advertenties).
      • Nieuwsbrief: Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, worden de persoonlijke gegevens die je opgeeft (zoals naam als e-mailadres), verwerkt. Het verstrekken van je e-mailadres geldt als toestemming. Je kan die toestemming steeds wijzigen door je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Wij hebben deze persoonlijke gegevens nodig om je op de hoogte te stellen voor promoties en andere informatie.
      • Sociale media: Je kan ons ook volgen via onze sociale mediakanalen (Facebook en Instagram). In dit geval ziet LOODS 3 dat je ons volgt a.d.h.v. likes, reacties, welke info die je met ons deelt, enz. … Deze informatie zal LOODS 3 gebruiken voor marketingdoeleinden. Hou daarbij rekening dat er op socialemediakanalen ook gebruik wordt gemaakt van cookies door deze socialemediakanalen zelf. Zie hiervoor hun persoonlijke cookie policy.

Gegevens omtrent aankopen in onze verkooppunten

Persoonlijke gegeven worden verwerkt bij wie een aankoop doet in onze verkooppunten. Dit zijn persoonlijke gegevens die nodig zijn om deze verkoopovereenkomst af te sluiten en uit te voeren (inclusief facturatie en klantenondersteuning). Voornamelijk gaat het om volgende persoonlijke gegevens:

      • Contactgegevens: voor- en achternaam, adres, e-mailadres en telefoonnummer
      • Aankoop: datum bestelling, bestelde artikelen, prijs, eventuele kortingen,
      • Financiële gegevens en betalingsgegevens: betaalde/openstaande facturen, betaalmiddelen (bv: gegevens van je kredietkaart), betaaldatum, eventuele BTW-nummer, eventuele info die onze financiële partner bezorgt inzake je kredietvaardigheid, eventuele retourzendingen, …
      • Alle andere gegevens die wij wettelijk verplicht moeten verwerken of waarvoor je uitdrukkelijke toestemming gaf op het ogenblik dat wij deze gegevens verkrijgen (bv: wanneer je deelnam aan één van onze wedstrijden, winacties, …)

Sollicitanten

Als je per post of per e-mail je contactgegeven en CV-gegevens bezorgt dan beschouwen wij dit als toestemming om die gegevens te verwerken in het kader van de positie waarvoor je binnen ons bedrijf interesse toonde.

Wie ontvangt je persoonlijke gegevens?

De persoonlijke gegevens die je aan ons doorgeeft, worden verwerkt door personeelsleden die daarvoor bevoegd zijn. Niet alle personeelsleden bij LOODS 3 krijgen dit dus te zien. Wat betreft de verschillende verwerkingen van die gegevens kan LOODS 3 beroep doen op derden in het kader van normale bedrijfsvoering. In dergelijk geval kunnen deze derden je gegevens alleen gebruiken binnen de strikte grenzen van de instructies die zij van ons krijgen. In geen geval kan LOODS 3 aansprakelijk worden gesteld voor enige directe of indirecte schade die voortvloeit uit een foutief of onrechtmatig gebruik van de persoonsgegevens door een derde.

Wij doen beroep op volgende categorieën van derden:

      • IT-diensten, waaronder website-onderhoud en hosting, mailing (Lightspeed) en analytische cookies (Google Analytics).
      • Juridische dienstverleners waaronder advocaten of gerechtsdeurwaarders in het kader van geschillen
      • Marketingpartners die ons helpen bij het uitvoeren van onze marketing

Daarnaast kan LOODS 3 ook gegevens opvragen zoals bij het KBO of Belgisch Staatsblad.

Hoelang bewaren wij je persoonlijke gegevens?

LOODS 3 bewaart je persoonlijke gegevens gedurende de duurtijd van de relatie en nadien gedurende de periode van de wettelijke verjaringstermijnen.

      • Persoonsgegevens worden in het kader van koopovereenkomsten … jaar bewaard.
      • Persoonsgegevens van leveranciers worden … jaar bewaard tot na onze overeenkomst met de leverancier.
      • Accountgegevens worden … bewaard, tenzij het account werd bevestigd.
      • Sollicitatiegegevens worden … maanden na de sollicitatieprocedure bijgehouden, tenzij LOODS 3 door je toestemming dit langer mag doen
      • Cookies worden 1 jaar bewaard

Wat zijn je rechten?

Op basis van de privacywet of AVG (= Algemene Vordering Gegevensbescherming) heb je verschillende rechten met betrekking tot je persoonlijke gegevens.

      1. Recht op inzage: Je hebt recht om een kopie op te vragen van je persoonsgegevens die wij verwerken. Je krijgt ook inzicht in de persoonsgegevens die LOODS 3 van jou verwerkt. Je kan geen inzage krijgen in gegevens van derden, tenzij je kan aantonen dat je diens wettelijke vertegenwoordiger bent.
      2. Recht op informatie: LOODS 3 laat weten op een begrijpelijke en transparante wijze wanneer de persoonsgegevens van de betrokkene worden verwerkt. Hierbij heb je ook recht om te weten over welke categorieën van gegevens het precies gaat.
      3. Recht op vergetelheid: In bepaalde gevallen kan je je persoonsgegevens laten wissen. Een verzoek van recht op vergetelheid kan bijvoorbeeld niet aangevraagd worden indien er nog openstaande bestellingen en/of facturen zijn.
      4. Recht op rectificatie en aanvulling: De persoonsgegevens die LOODS 3 van je verwerkt mag je te allen tijde laten wijzigen of aanpassen, indien er sprake is van onjuistheden.
      5. Recht om gegevens over te dragen: Je hebt het recht om je persoonsgegevens over te laten dragen aan een andere partij.
      6. Recht op beperking van de verwerking: Je hebt het recht om minder gegevens te laten verwerken.
      7. Recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking. In het geval van direct marketing respecteren we je recht op bezwaar. LOODS 3 zal ophouden met je gegevens te verwerken tenzij LOODS 3 kan aantonen dat er dwingende juridische gronden zijn die voorrang hebben op je recht op bezwaar.

Hoe maak je gebruik van je rechten?

Om je rechten uit te oefenen moet je ons een schriftelijk verzoek overmaken, inclusief een bewijs van je identiteit. Dit verstuur je naar:

Korte Meire 4A,

9270 Laarne

We volgen dit zo snel mogelijk op. Indien je toch niet tevreden bent, kan je je steeds richten tot de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Update privacy policy: 19/01/2022

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »