Lage verzendkosten
Voor 14u00 besteld, morgen in huis
Uitstekende klantenservice
Steeds de voordeligste prijs

Duurzaam ondernemen bij LOODS 3

Als jong team voelen we de drang om duurzaam te ondernemen en dus willen we ons bedrijf laten groeien op een groene manier. Lees hieronder hoe we als kleine KMO ons steentje bijdragen.

Verpakking

Voor ons geen geverfde, gelakte of gecoate dozen maar enkel FSC gekeurde bruine dozen zonder kleurstof die geen of een zo klein mogelijke impact hebben op het milieu.

Veelal laten we onze artikelen in de originele verpakking zitten. Indien deze dozen toch niet geschikt zouden zijn gebruiken we een op maat gemaakte verpakking, dit om het verbruik van karton en opvulling zo minimaal mogelijk te houden.

Ook zijn we thuis in het kopen van kartonnen restpartijen. Dit zijn dozen die een afwijking kennen in de afmeting of waar een schrijffout op de doos te herkennen is. Deze dozen verdienen bij ons een 2de kans en een weg naar een betere wereld.

Als opvulling om onze artikelen stevig te verpakken gebruiken we kartonpapier, dit is gerecycleerd kartonpapier met het FSC keurmerk.

Transport

Qua transport werken wij samen met PostNL, een betrouwbare transportdienst waar we al enkele jaren op steunen. Ook zij werken aan een grondig duurzaamheidsbeleid. PostNL is namelijk al een hele tijd bezig met de overschakeling naar groene energie zodat de CO2 uitstoot vermindert.

Ze hebben zichzelf een doel opgelegd: tegen 2025 wil PostNL in 25 binnensteden al uitstootvrij bezorgen en in 2030 moet dit voor alle pakketten en zendingen zo zijn. 

Wist je dat ze nu al voor 30% op alternatieve brandstoffen rijden? En dat wordt verhoogd naar 50% in 2023!

Energie

Verder zijn wij ook bezig met groene energie. We werken zoveel mogelijk met LED verlichting in onze kantoren en distributiecentrum. Denk aan lichten die op minimale stand staan en pas extra belichten bij het doorlopen in de gangen. Win win! 

Ook zonnepanelen en groene energieleveranciers zijn ons niet vreemd. Binnenkort wordt ons magazijndak voorzien van een massa zonnepanelen. 

Recyclage 

Duurzaam ondernemen, dat begint uiteraard ook bij de kleine zaken. Bij ons draagt elke schakel binnen het bedrijf mee aan een mooiere wereld. 

Zowel onze winkels als magazijn en kantoor teams zorgen voor een on point recyclage. Zo sorteren we steeds zorgvuldig onze dozen karton, papier, plastiek (gekleurde en zwarte), restafval, PMD, ... 

En ook de achterkant van een A4'tje blijft niet onbenut. We kladden alles vol of geven papier mee aan de ouders met creatieve kinderen! 

Heb je nog tips of advies om ons nog duurzamer te laten ondernemen? We kunnen alle hulp gebruiken en staan open voor een duurzame samenwerking.